Vinterbadning er populært. Flere og flere mennesker har forstået, at det kolde gys i vandet er godt for helbredet. Og ja, når vandet er nede under 10 graders varme, så anses det for vinterkoldt. Selvfølgelig kan vandet blive endnu koldere – og der er da også mennesker, der ligefrem slår hul i isen – om vinteren – for at få en dukkert. Det er måske ekstremt. Men de kan ikke undvære det – og heldigvis har de udstyr til vinterbadning med sig, så de kan holde varmen, når de kommer op fra havet.
Varmetøj
De har fx varmetøj fra Nordic Heat, som holder dem varme, lige når de får det på. Det kan også være, at de har sådan et af de her små smarte transportable sæder fra Nordic Heat, som de kan sætte sig på, imens de venter på at pulsen kommer ned i takt, imens de får varmen. Det er helt sikkert, at de har et par handsker med, som også kan holde fingrene varme. Der findes nemlig handsker fra Nordic Heat med et batteri, der holder handskerne og dermed hænderne varme. Hvorfor, vinterbadning er blevet så populært, ved jeg egentlig ikke. Og de undersøgelser jeg har lavet, har ikke givet nogle gode svar på spørgsmålet. Så måske er spørgsmålet et helt andet: Hvorfor har vi ikke været mere opmærksomme på vinterbadernes eksistens i mange år? De har jo altid været her i blandt os. Ikke som nogle besynderlige særlinge. De har bare gået stille med deres vane – og ikke talt om det. Og har vi set dem – en tidlig vintermorgen – så har vi såmænd ikke tænkt over, at de er her. Vi har simpelthen glemt, at de findes.
Aldrig gå ned på udstyr
Men nu, hvor flere og flere mennesker tager vinterbadningen op, så er det rart at vide, at der findes udstyr i god kvalitet fra Nordic Heat, der kan holde vinterbaderne varme efter deres dukkert. Vinterbaderne siger selv, at deres vane holder dem sunde. Nogle eksperter mener, at det kan være med til at forebygge imod diabetes, hjertesygdomme – og at det forbedrer blodcirkulationen i kroppen. Vi har ikke videnskabeligt evidens for, at det forholder sig på den måde. Men mon ikke, der er noget om snakken: Når du hopper i det kolde vand, ja så skal blodet løbe hurtigere for, at du kan holde varmen. Du får et skud endorfiner, som er det hormon, der gør dig glad. Du bliver sikkert også sulten efter det kolde dyp i vandet, så mon ikke du får et sundt morgenmåltid efter badeturen? (Det er jo aldrig godt at bade lige efter at have spist, så dukkerten skal foretages på tom mave!)
Stærkere krop og bedre immunforsvar
De – vinterbaderne – fortæller også, at de føler, at deres krop bliver stærkere og bedre til at stå imod sygdomme. Ja, det der med at kroppen bliver stærkere, kan jeg godt tro er sandt. Det er da nødvendigt at bruge kroppen i det kolde vand. Men at det også styrker immunforsvaret, er jeg ikke helt sikker på. Men jeg er glad for at vinterbaderne har fået opmærksomhed – og at de kan få udstyr, som holder dem varme, når det er rigtigt koldt.